Vi kombinerer bærekraft og matproduksjon for fremtidens fiskeoppdrett

Vi kombinerer bærekraft og matproduksjon for fremtidens fiskeoppdrett
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Financial controller
Arbeidsgiver:
Lingalaks AS
Sted:
Norheimsund
Søknadsfrist:
Utløpt

Lingalaks har siden oppstarten for snart 50 år siden vært en av pionerene i den norske laksenæringen, og er en stolt forvalter av naturskatter som spiller på lag med naturen. Vi skal være et forbilde innen bærekraftig produksjon, fiskevelferd og teknologiløsninger.
Idag har vi fokus på matfiskproduksjon under naturlige forhold fra våre 16 lokasjoner i Hardanger, Nord og Sunnhordaland og Karmøy. Lingalaks har hatt vært i forkant av utviklingen og har et tett samarbeid med ledende forskning og teknologimiljøer. En av de siste prosjektene våre er Stadionlaks (stadionlaks.no), et lukket anleggssystem produsert på en banebrytende måte.

Våre 50 dyktige ansatte har bærekraft, innovasjon og teknologisk utvikling i fokus for å møte framtidige utfordringer og bidra til ytterligere vekst for selskapet. Vi har som mål å øke vår produksjon fremover gjennom nyskaping, kvalitet og utvikling av nye produksjonsmetoder i sjø og på land. Hovedkontoret vårt er i Norheimsund.

Financial Controller
Vi søker nå en engasjert og motivert Financial Controller til vår økonomiavdeling. Som Financial Controller blir du en del av et team på 5 dyktige kollegaer innenfor regnskap, lønn, controlling, IT og innkjøp. Stillingen er svært sentral i avdelingen og vil ha en bred kontaktflate på tvers av hele organisasjonen. Du vil få mulighet til å bygge bred kompetanse innenfor regnskapsområdet samt bidra i prosjekter innenfor digitalisering av ansvarsområdet. Selskapet rapporterer i dag etter NGAAP, har ekstern regnskapsfører og Visma.net er selskapets økonomisystem.

Sentrale arbeidsoppsoppgaver

 • Avstemming av regnskapet, kvalitetssikring og periodeavslutning for samtlige selskaper i organisasjonen.
 • Oppfølgning og samarbeid med eksternt regnskapsbyrå
 • Gjennomføre regnskapstekniske, skatte- og avgiftsmessige vurderinger
 • Vedlikeholde, utvikle og styrke selskapets internkontroll
 • Ansvarlig for årsavslutning og hovedkontakt for revisor
 • Likviditet og balanseoppfølging
 • Rapportering til Skattefunn, Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge angående tilskudd og skatterefusjon
 • Finansiering og oppfølging av forsikringsportefølje
 • Ad hoc oppgaver og prosjekter innenfor digitalisering og effektivisering

Kvalifikasjoner
Vi søker etter deg med høyere økonomisk utdannelse, fortrinnsvis mastergrad innenfor økonomi/finans, MRR eller lignende og det er en fordel om du har noen års arbeidserfaring fra lignende roller. Vi ser også etter deg som har kjennskap til Excel og generell god systemforståelse relatert til dataflyt og rapportering, gjerne Power BI. Du har solid regnskap-og økonomiforståelse og god kunnskap om norske regnskapsregler. Det er også en fordel om du kjenner til prosjektstyring og oppstartselskaper.

Personlige egenskaper
For å lykkes i rollen må du være analytisk, strukturert og nøyaktig og forstå viktigheten av kvalitet i leveransene. Vi ser etter deg som er operativ med evne til å drive prosesser på egen hånd. Videre er du initiativrik, fleksibel og villig til å stå på når det trengs. At du har gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper og er en bidragsyter til et godt arbeidsmiljø er også viktig.

Vi kan tilby

 • Spennende og varierte arbeidsoppgaver
 • Kultur med fokus på bærekraft, miljø og fiskevelferd
 • Gode muligheter for både faglig og personlig utvikling
 • Fleksibilitet i forhold til daglig arbeidssted
 • Lokalt forankret selskap som forsyner verdensmarkedet med kvalitetsfisk
 • Konkurransedyktige betingelser

Ved spørsmål, kontakt gjerne en av våre rekrutteringsrådgivere i Capus Financials, Jan Kaare Dynestøl tlf. 950 74 564 eller Karoline Holø tlf. 938 17 188.
Vi ser frem til å høre fra deg!

 

Om arbeidsgiveren

Lingalaks AS driver med matfiskproduksjon innen havbruk, og har sin produksjon i Kvam herad, Kvinnherad kommune og Radøy kommune. Gjennom flere generasjonar har eiere og medarbeidere opparbeidet seg unik kunnskap om lokalt miljø og klima som gir Lingalaks store fordeler når det gjelder bærekraftig og miljørettet drift.

Våre konsulenter

Karoline Holø
Seniorrådgiver
Jan Kaare Dynestøl
Daglig leder